Co do chleba? Przepis na wege tatar
Każdemu z nas czasem brakuje pomysłu na śniadanie czy kolację. Jeśli jesteś miłośnikiem pieczywa i zastanawiasz się czasem nad tym, co by tu zrobić do chleba, to mamy dla Ciebie super pomysł.
Przepis pochodzi z eBooka Edyty Pieloch „Przepiśniki semiwegetariańskie”
Kanapki z wege tatarem
Składniki:
- pieczywo graham
- 60 g suszonych pomidorów (5-6 sztuk)
- 5 g oleju z suszonych pomidorów (1 łyżeczka)
- 10 g nasion słonecznika
- 80 g cukinii
- tymianek, pieprz, opcjonalnie kilka kropel balsamico
Przygotowanie:
- Suszone pomidory dokładnie zblendować z olejem i przyprawami.
- Słonecznik podprażyć na suchej patelni, wymieszać z pastą z suszonych pomidorów.
- Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w grube plastry i ugrillować.
- Grahamkę pokroić na kromki, każdą z nich chwilę podpiec w piekarniku na grzanki.
- Grzanki posmarować tatarem z suszonych pomidorów, podawać z plastrami grillowanej cukinii.
Smacznego!